Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Laatste tests in pop-up testlocatie Bathmen

Het aantal besmettingen in Bathmen neemt af. Er zijn nog wel nieuwe besmettingen, maar dat zijn er minder dan voorgaande weken. Vandaag vinden de laatste coronatests plaats in de pop-up testlocatie die GGD IJsselland 3 oktober met spoed had opgezet. Ruim 230 inwoners met klachten lieten zich hier testen. Vanaf woensdag 21 oktober kunnen Bathmenaren zich voor een test weer aanmelden via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl.

De gemeente Deventer, Woon- en Zorgcentrum ’t Dijkhuis en GGD IJsselland besloten begin oktober gezamenlijk in actie te komen om zo de verspreiding van het virus snel onder controle te krijgen. Naast andere maatregelen, vervulde het snel testen hierin een belangrijke rol. De afgelopen twee weken kwamen er 29 nieuwe besmettingen bij. Dat is een stuk minder dan eind september toen er in één week, 20 – 27 september, 31 nieuwe coronagevallen bij kwamen.

Familiekring

GGD IJsselland constateert dat het merendeel van de nieuwe besmettingen plaatsvindt in de familiekring en dat de bron nu meestal bekend is. Daarnaast hebben positieve inwoners minder nauwe contacten. In t Dijkhuis zijn er geen nieuwe besmettingen bij gekomen. Dat toont aan hoe voorzichtig iedereen is en dat de getroffen maatregelen effect hebben.
Voor de inwoners van Bathmen betekent dit niet dat nu alles weer kan. De landelijke maatregelen zijn inmiddels een stuk strenger en gelden ook voor Bathmen. De cijfers lopen ook in de regio IJsselland op, en daarmee de gemeente Deventer.

Steunpunt Corona

Maakt u zich zorgen over corona? Op www.steunpuntcoronazorgen.nl vindt u veel informatie en adviezen over omgaan met eenzaamheid, rouw of spanningen in het gezin.
De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is (0900) 0767.