Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Testlocatie coronavirus in Steenwijk verhuist per vrijdag 23 oktober

Vrijdag 23 oktober openen we onze nieuwe testlocatie COVID-19 aan de Meppelerweg 32 in Steenwijk. Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Dolderweg.

Aanleiding om te verhuizen is onder meer de naderende winter. In Steenwijk hebben we tot nu toe getest in een losse testunit, maar met dalende temperaturen zijn we op zoek gegaan naar een testlocatie die comfort biedt voor mensen die zich laten testen en voor onze medewerkers. De nieuwe locatie is bovendien groot en heeft daardoor meer mogelijkheden voor toekomstige opschaling. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen bij het gebouw beschikbaar. De nieuwe locatie is gevestigd in een voormalige autogarage. 

Naast de verhuizing in Steenwijk, breidt GGD IJsselland het aantal testlocaties nog uit met drie nieuwe adressen medio eind oktober (uiterlijk begin november), zodat we straks over zeven vaste testlocaties in de regio IJsselland beschikken: naast Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle testen we straks ook in Raalte, IJsselmuiden en Hardenberg. Zie ook ons eerdere nieuwsbericht hierover.

Testen? Bij ons stap je uit de auto

Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen ze in overleg thuis worden getest.

Coronatest? Alleen op afspraak

Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.